Direktlänk till inlägg 15 september 2010

tävling, kursavslutning och årstider.

Av peggan - 15 september 2010 10:22

  Ja, så är väl hösten här då, gäller att utnyttja varje sekund till hundträning, minns allt för väl vintern som passerat! Tänk så mycket snö det var! Lilla Gaia på bilden fick vi skotta små gångar åt på tomten så det fanns lite rum att rasta sig på, blåsan är ju inte så tålmodig när man är liten! Snöhögarna nådde mig till axelhöjd! Gaia älskade att klättra upp och ner i snön men INTE JAG!  

Hoppas verkligen det blir max 1 dm. snö i år, lagom tycker jag.

I söndags hade vi Högrespår på klubben, fyra hemmahundar deltog varav tre blev godkända. En hund blev uppflyttad, en jättetrevlig Schäfertik med lika trevlig och duktig förare, grattis till dom!   


Vi hade det lite kämpigt då det krävdes marker till två reservspår, det händer ju inte ofta precis och våra marker vi kan använda krymper ju år från år men vi fick till det bra fast vi förstås blev försenade. Som vanligt när man är tävlande blir det väntan och väntan, nu blev det ju mer väntan än vi tänkt oss så ett plus för alla trevliga tävlande som tog det med jämnmod.

Det som var extra roligt var att alla hundar som var kvar till uppletandet gjorde jättefina jobb! Alla hundarna jobbade på och hittade fyra föremål! Jättekul, det brukar ju annars vara lite si och så med det momentet på tävling då hundarna kan vara lite trötta i huvudet och nosen.  


I går hade vi kursavslutning på appellkursen, tänk så fort det går!

Alla hundar och förare har varit helt underbara och roliga att jobba med!

Några är på gång att tävla i höst och en har redan gjort debut med fint resultat. Jag ser fram emot att följa deras framsteg, det kommer nog att gå bra för många av dem. Vi instruktörer fick en fin present av några kursdeltagare,   tackar ödmjukast! Det kommer kännas lite tomt nu utan kursdagarna men i Oktober har jag kortkurs i brukslydnad lägre-elit samt ska även ha en dag med uppletandekurs i November så det rullar på.

OCH! Sedan har jag mina egna raringar att träna!! prioritet nummer ETT!!! 


 
 
Ingen bild

Görel

15 september 2010 11:32

Det är kul att du börjat blogga så man får reda på vad som händer, fasst lite opersonligt blir det dock med FB, men kul! Tur att vi träffs i levande livet ibland! Kram till dig och hela familjen!

peggan

15 september 2010 18:57

Lite nyheter är alltid kul men verkligheten bäst! Åk med moppen ner på måndagsträningen när du är i form, parkera inte bara vid stugan!!!!
Fika hinner vi! Din erfarenhet och klokhet i hundträning behövs där nere!

 
Jennifer

Jennifer

15 september 2010 15:33

Det va så roligt att vara med och titta på tävlingen....nu suger det i träningstarmen :)

Så roligt att se dig träna och köra igenom dina hundar...blir lika imponerad varje gång.

Kram

http://norenfamiljen.bloggplatsen.se

peggan

15 september 2010 18:55

Och snart får jag njuta av din träning, du är en naturbegåvning vännen!

 
Anna Trolle

Anna Trolle

15 september 2010 17:44

Alltid lika roligt att läsa dina trevliga rader på bloggen, saknar alltid ännu mera min egna hundträning när jag är här inne och läser..

Kram// Anna

http://www.trollfamiljen .bloggagratis.se

peggan

15 september 2010 18:54

Så småningom är du där med, när barnen nått upp till 150 cm (båda) är det lagom! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av peggan - 10 juli 2013 20:08

Äntligen sommartid som är här! Något som gör att både själ och kropp värms upp, i alla fall för mig som har svårt för vinter, kyla och mörker!   Nu jobbar jag en helg till, sedan stundar semester, känns ganska välbehövligt efter ganska mycket på ar...

Av peggan - 8 maj 2013 22:29

Nu j.klar! Nu ska vi få till det jag och mitt   Gaia! Vi kämpar på, ibland i motvind men mycket har gått framåt! Vårt största problem, uppletandet har lossnat ganska bra, ja, betygsmässigt är det en del nerdrag pga tugg och galenskap men stoppen oc...

Av peggan - 20 april 2013 16:14

    Så här såg det ut 27 Mars bilden ovan, det kändes som en ny istid eller något!       Så här såg det ut idag! Gräset försöker hitta upp ovanför lera och vatten! Vovarna har fått göra uppletande och lite lydnad i strålande sol och 1...

Av peggan - 4 april 2013 14:20

I går var jag och några till på Danderyd-Täby BK och lyssnade på 2 domare som visade olika ekipage på film och därefter pekade på vad bedömningen i varje moment ligger.   Det mesta är ju inga nyheter men några saker har i alla fall inte jag tänkt...

Av peggan - 27 mars 2013 17:00

Ja, nu är det drygt 2 veckor kvar till klubbens lägrespår, tog några bilder på hur det ser ut hos oss, så härmed delar jag med mig av ett citat från facebook:   Hjälp VÅREN, ät snö!   Idag har det ändå varit härligt ute, lite vind men ingen k...

Presentation


Välkommen till en hundtokig kvinna som bor med make, vuxen dotter och 2 underbara Border Collie.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad!


Ovido - Quiz & Flashcards