Alla inlägg den 10 september 2010

Av peggan - 10 september 2010 19:05

Jaha, så var det då avklarat, 3 nattpass varav 2 var lugna och det sista var ganska fullspäckat!

  

Jag som jobbar nära döden    hela tiden vet ju aldrig vad som ska hända på mina arbetspass, alla kan må ganska bra, sova lugnt och inte behöva hemsjukvårdens hjälp men det kan ju ändras på bara några timmar! Någon får ett svårt smärtgenombrott som inte vill ge sig, en annan människa hamnar i närheten av dödens sist minut och en tredje kan få så svår dödsångest så att natten blir ett rent helvete! Ändå älskar jag mitt jobb, många tror att det är så dystert , sorgesamt och tungt hela tiden och visst är det så ibland

Sanningen är att vi personal tillsammans med patienterna lika mycket skrattar som gråter (ja, kanske inte personalen,,,,, men tröstar och känner ledsamhet) ger patienten hopp om en bra dag eller timme eller månad-månader eller förtröstan i att det är helt okey att släppa taget och få dö i frid.

Och! Tänk vad mycket det finns att göra för patienterna även om att bli botad inte är ett av dom.

Lev dig in i att du får besked av din läkare att- "nu finns inget mer att göra för dig" , hur kan det kännas!? Klantigt att uttrycka sig så!!!! Nu finns massor av annat att göra för dig, du får hjälp med kropp och själ till den dag du dör, så ska det låta för det är så det är hos oss!

Massor av saker kan göras både för att få ett längre liv med en obotlig sjukdom och även hjälp för att leva ganska bra den tid som återstår! Ingen vet hur länge vi ska leva, vissa patienter lever flera år efter deras dödsdom har uttalats trots att de hade max 3 månader kvar!

Att leva är både kropp och själ, om man vill leva och tycker att livet är värt att leva så lever man oftast längre trots att kroppen gjort sitt, det har jag sett många gånger. Nu blir det ju inte alltid så men hoppet om ett ganska gott liv ger livsglädje även om döden står i farstun.  Nog om detta!


I morgon ska jag med som hejaklack till B, tror det kommer gå som det ska, kommer vara helt slut, mer nervös än kompisen som tävlar och på söndag har vi tävling på klubben som vi jobbat med nu i flera dagar.

Allt känns klart och ordning/reda så det ska bli spännande och kul!

Håller extra tummar för en annan B som lånar K:s hund Lottie och tävlar, bli nu elithund för guds skull!!!!!!!!!!!!!!! Det är ni värda efter allt slit!!!!!!!!!!

Alla er jag känner lycka nu till med tävlandet eller vad ni nu har för er i helgen!

Och lev livet i nuet och njut av det!   

Presentation


Välkommen till en hundtokig kvinna som bor med make, vuxen dotter och 2 underbara Border Collie.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad!


Ovido - Quiz & Flashcards