Alla inlägg den 11 september 2010

Av peggan - 11 september 2010 19:31

  Tjejen hela dagen! Den här toppenpinglan av rasen Australisk kelpie gjorde idag tävlingsdebut med sin matte och blev uppflyttade till lägre klass!

Jag var med och hejade hela dagen   , lite tur var det nog att jag hängde med så matte blev peppad att fortsätta trots ett för denna hund "dåligt" spår!

Nåja, hon spårade på så fint men missade en av apporterna, spårintresset tog lite övertag där, hon markerade den men hade inte tid att leta fram den till sin matte. Annars gick det så fint och det var en bedrift!

Morgonen kunde ha börjat bättre när matte B. upptäckte att alla papper på hunden hade blivit kvar hemma    så vi fick vända efter ca 2/5 delar av vägen! Från början var vi ju ute i god tid men efter denna malör var vi inte bara sena, nej så sena att vi inte skulle hinna till samligen, men.... en ny rallyförare och kartläsare har nu sett dagens ljus! låt mig uttrycka det så här, tur att inga poliser var i närheten och att fartkamerorna inte var laddade för då hade någon B. varit utan körkort!  

Hunden var lite lös i magen efter den färden och med intagen frukost i magen, inte precis förvånad är jag över det!


Glad är jag ändå ( trots att vi körde delvis på gränsen ) att vi han fram i tid 1!!!! minut till godo hade vi!

Och vad tror ni kvinnan drar för startnummer? Jo, nummer 10!!! Fick alltså stå och BARA vänta i 2 timmar efter denna rallyfärd:-) .  


Annars var dagen jättetrevlig med glada tävlande och fina hundar.

Tyvärr hände en otrevlig incident med hundbett och skador, FYYYYYYYYYYYYY vad trist för alla inblandade! Jag känner med både skadade, hundägare och tävlande och särskilt trist för den förare med hund som skadade andra! Usch vad trist att se vad sin älskling kan bli förvandlad till! Sorgen och ångesten över det är obeskrivlig men samtidigt kan inte sådana hundar få delta på våra tävlingar, det kan gå för mycket på tok. Stor sorg är det ändå, det vet jag.  


I morgon är det dags för nästa drabbning, då har vi högrespår här på min hemmaklubb. Full fart hela dagen blir det för mig, har precis fixat klart med allt, nu är det bara lydnadsplanen som ska ställas i ordning under söndag förmiddag sedan är det bara att köra så det ryker OCH! Lycka till alla deltagare! Hoppas att alla blir uppflyttade! vilken grej det vore !

Här lite fler bilder på favvotjejen, min "guddotter"!      

Presentation


Välkommen till en hundtokig kvinna som bor med make, vuxen dotter och 2 underbara Border Collie.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad!


Ovido - Quiz & Flashcards