Alla inlägg den 6 september 2010

Av peggan - 6 september 2010 11:18

Så var helgen slut, dags att ta på arbetsrocken till i natt och jobba 3 nätter nu.

I lördags var jag och B på SSBK, hejade på klubbkompisar som tävlade appellklass spår.

En gammal räv blev uppflyttad, grattis till B och Pegge! Snyggt! 2 blev godkända, bra jobbat, särskilt av A och Nona som aldrig förut har tävlat, betedde sig som värsta proffsen! Hade inte många poäng kvar till uppflyttning så det går nog hela vägen snart.  


Gaia var med och "hejade"! Fanns ju en hel del att muffa på där! Fin miljöträning var det iaf. Körde även uppletande och lydnad med henne, gick riktigt fint trots ny miljö och störningar, duktig liten Gaia.

Jag tycker det är suveränt att ta med unghundarna på tävling som publik, bra miljöträning och de får också träna på det som är vanligast när man tävlar bruks, nämligen att vänta, och vänta och vänta. Det tröttar ut vovehjärnan mer än man tror, runt dom händer ju saker hela tiden, även när man sitter i bilen.  

Uthålliga behöver de ju bli för att klara av att hålla i hop huvudet en hel dag när det sedan är dags att tävla.

På kvällen gick vi ut några stycken och åt middag på lokal krog, godare mat har jag ätit men det slank ändå ner och det var skönt att slippa fixa mat, lite trött var ju min hjärna också.


I går var det kurstime igen, näst sista gången. De flesta körde lydnad och det är ju fantastiskt vad unghundarna har lärt sig under kursen! Vissa kan gott och väl ge sig ut att tävla, några behöver vänta lite för att nöta in momenten eller vänta på att hjärncellerna hamnar rätt på vovarna. De flest ä ju unghundar och inte färdigutvecklade ännu men väldigt lovande!

Några förare är tävlingsklara och har lite jobbigt med tålamodet   att vänta ut hunden som inte mognat klart, inte lätt när man är så sugen och ambitiös.  

-Tycker det är lite kul att en tendens håller i sig, gör hund och förare flera saker bra och en dålig så blev allt dåligt!!!! Känner igen det från min hundstart! Så småningom kommer de också på att man får fokusera på det som gick bra och jobba vidare med det som inte fungerar, inse att hunden kanske inte förstått eller har hormonsus.

Det är ju inte maskiner utan djur vi jobbar med och precis som vi har de sämre och bättre dagar.

Idag har jag och vovarna rekat spåret till högretävlingen, naturligtvis massa svampplockare ute överallt, det gula guldet drar! Själv såg jag inte en endaste kantarell men däremot är spåret helt klart till på söndag.

Det är 4 hemmahundar med så tummar kommer att hållas hårt för dom alla.

Ser fram emot det och kompisen som gör debut i tävlandet i helgen med mig och Gaia som hejaklack!   

Ha det bäst!

Presentation


Välkommen till en hundtokig kvinna som bor med make, vuxen dotter och 2 underbara Border Collie.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad!


Ovido - Quiz & Flashcards